Pàgines

20 de des. 2011

Cadiretes infantils

QUINA CADIRETA ESCULLO?



El primer que hem de fer abans de comprar una cadireta és assegurar-nos que el nostre petit està preparat per a muntar-hi; així el millor que podem fer és aprofitar una visita al pediatra que serà qui millor ens digui si el podem pujar o no.

Així mateix els fabricants acostumen a especificar un mínim de 9kg asumint un màxim de 22kg per a aquestes cadiretes. El més important és comprovar el pes màxim que pot suportar la cadireta que adquirim i en cas de ser per portaequipatges confirmar que aquest pot aguantar el pes corresponent.

També és necessari assegurar-nos que la cadireta que volem comprar estigui homologada i, si també disposa de la norma European EN 14344 standards, molt millor; tota precaució és poca a l'hora de muntar en bici.

Pel que fa a tipus de cadireta, podem diferenciar-ne dos grans blocs i un de menys comú al nostre país:

  • Cadiretes de portaequipatges: són molt ràpides i fàcils de muntar, només és necessari fixar-les al portaequipatges de la nostra bicicleta.
  • D'altra banda tenim les que es fixen al tub vertical. Aquestes es poden muntar a la gran majoria de bicicletes -segons el disseny del quadre pot presentar problemes, però no és el més habitual- i en elles els petits van vasculant sobre sobre les dues varilles, pel que qualsevol obstacle serà amortit sense transmetre el “cop” al petit.
  • En darrer lloc hi ha les cadiretes que es monten a la part davantera de la bici, és a dir, que el nostre fill/a anirà còmodament assegut a una cadireta pràcticament entre els nostres braços.

Una vegada escollit el tipus de cadireta que desitgem, només ens queda escollir el model en funció de l'ús que li donem, ja que no és el mateix el que vol la cadireta per anar a buscar el pa el diumenge com el que la vol per a dur al seu petit cada dia a l'escola.

Per acabar, no oblidis posar-li el casc al teu nadó i recorda, la millor manera de que se'l posi es fent tu el mateix!